• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

Inovativne rešitve konzorcijskih partnerjev projekta MODEL+ bo Robotina povezala v enoten pametni sistem

Čas branja: 3 min

Poleg premišljene konstrukcijske zasnove so za optimalno energetsko učinkovitost objektov ključni pametni sistemi. Na delovnem obisku pri Robotina d.o.o. v Kozini smo partnerji projektnega konzorcija  MODEL+ in koordinator projekta TECES spoznavali najnovejše rešitve pametnega upravljanja energije v modularnih objektih.

Robotina bo v pilotno-demonstracijskem projektu MODEL+ razvila pametni sistem za energetsko učinkovitost modularnega objekta ter vzpostavila digitalni dvojček. S predstavitvijo njihovega programa ter vizije smo se prepričali, da bo projektna rešitev pametnega upravljanja na najvišjem kakovostnem nivoju.

Pametna rešitev za energetsko učinkovitost

Moderni sistemi omogočajo spremljanje številnih zunanjih in notranjih pogojev stavb. Za obdelavo množice podatkov pa so potrebne zahtevne rešitve upravljanja s podatki. Robotina d.o.o. bo s svojimi tridesetletnimi izkušnjami na področju avtomatizacije v projektu MODEL+ razvila prilagojeno rešitev pametnega upravljanja z energijo za modularni objekt. Spremljanje proizvodnje energije in porabe električnih porabnikov je namreč pomemben člen za doseganje ničenergijskega standarda stavb.

Robotina d.o.o. bo v MODEL+ inovativne rešitve konzorcijskih partnerjev REM d.o.o., DANFOSS TRATA d.o.o., KRONOTERM d.o.o. in PIKTRONIK d.o.o. povezala v enoten pametni sistem in vzpostavila centralni pametni dvojček.

Več o projektnih rešitvah MODEL+: POVEZAVA.

Projektne rešitve pametnega sistema MODEL+, ki jih razvija Robotina d.o.o., bodo omogočale stalno spremljanje energetskega sistema in prilagajanje glede na potrebe v objektu. S tem bo zagotovljena optimalna poraba vira energije z najmanj izgubami. Pametni sistem bo poleg spremljanja omogočal tudi prilagodljivost za doseganje najboljše učinkovitosti.

Kaj vse bo omogočal digitalni dvojček?

Digitalni dvojček je virtualni model predvidenega fizičnega izdelka, sistema ali procesa v resničnem svetu. Vzpostavljen digitalni dvojček v projektu MODEL+ bo tako močno orodje za spremljanje in vzdrževanje na daljavo. Dodatno bo omogočal tudi izvajanje zahtevnih simulacij in testiranj. Sistemi objekta bodo preko digitalnega dvojčka spremljani in vodeni centralno. Z rešitvijo se bo povečala učinkovitost, varnost, fleksibilnost in zanesljivost delovanja celotnega objekta.

Več o projektu MODEL+ si preberite na POVEZAVI.

Dodatne informacije

dr. Marja JERIČ – TECES .:.  +386 2 333 13 56 .:. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite