• TECES
 • INDY
 • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

Varovanje zasebnosti

TECES veliko pozornosti namenjamo skrbnemu ravnanju ter varovanju podatkov in zasebnosti uporabnikov naših storitev, saj se zavedamo, da je to izredno pomembno tudi vam. Ob tem pa varstvo osebnih podatkov posameznika še dodatno izboljšuje Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), ki je pričela veljati 25. maja 2018.

Informacije o upravljavcu spletnega mesta

Podatke obdeluje in hrani TECES, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, Slovenija (+386 2 333 13 50, www.teces.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

TECES upravlja več spletnih mest in za vsa veljajo ista pravila varovanja zasebnosti.

Izjava TECES o varovanju podatkov

TECES se izrecno zavezuje, da bo v skladu s svojo politiko varovanja pomembnih informacij vse podatke, pridobljene preko spletnih mest pod njegovih upravljanjem skrbno varoval, jih obdeloval in uporabljal na zakonit in pregleden način, skladno z nameni za katere so pridobljeni.

Spletna mesta TECES omogočajo tudi povezave na druge spletne strani, glede katerih varovanja podatkov pa TECES ne more jamčiti, niti odgovarjati za varstvo njihove zasebnosti.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

TECES izrecno izjavlja, da so podatki, zbrani na spletnih straneh, ki jih upravlja TECES, namenjeni izključno interni obdelavi in uporabi. TECES brez izrecne pisne privolitve posameznika, na katerega se podatki nanašajo, zbranih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primerih, v katerih k temu zavezujejo obvezne določbe veljavne zakonodaje (npr. na poziv pristojnega sodišča).

TECES v nobenem primeru ne bo posredoval zbranih podatkov tretjim osebam v oglaševalske ali podobne komercialne namene.

Dostop do podatkov in uporabniki osebnih podatkov

TECES bo storil vse, da se prepreči zloraba teh podatkov ali nepooblaščen dostop do njih. Podatke varujemo na način, da so ustrezno zavarovani pred nedovoljeno in nezakonito obdelavo ter nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo. Podatki se shranjujejo na strežnikih, ki so pred zunanjimi vdori varovani z ustrezno programsko zaščito ter s požarnimi zidovi.

TECES ima interno oblikovana stroga pravila o kontroli dostopa, ki preprečujejo nepooblaščene dostope, nepravilno uporabo ali nepooblaščeno spreminjanje podatkov. Dostopi do podatkov so omogočeni in odobreni le pooblaščenim osebam, odgovornim za upravljanje in vzdrževanje spletnih mest v TECES in pogodbeni izvajalec, ki za TECES vzdržuje in gostuje spletne strani.

Zbrani podatki se ne uporabljajo za izvajanje avtomatiziranega odločanja ali profiliranja posameznikov. Podatki se ne prenašajo v tretje države ali ali mednarodne organizacije. Podatki se posredujejo tretjim osebam le, če tako določa zakonodaja ali pogodba o pogodbeni obdelavi.

Namen zbiranja podatkov in njihova obdelava

Podatki, prostovoljno posredovani s strani posameznika v postopku pridobivanja statusa registriranega uporabnika spletnih portalov TECES, se zbirajo zaradi dostopa do zaprtega dela informacijskega portala, kjer se nahajajo dokumenti, ki niso dostopni širši javnosti.

Pregledovanje določenih vsebin informacijskih spletnih strani TECES je namreč omogočeno samo določenim skupinam registriranih uporabnikov, pri čemer je temelj ugotavljanja pravic dostopa uporabnika do posameznih vsebin pridobljeno uporabniško ime.

Ostali podatki se zbirajo zaradi statističnih namenov.

Zbiranje podatkov

 • Obisk spletne strani

  Kaj: Ob vsakem obisku spletnih strani pod okriljem TECES se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno.


  TECES tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.


  Zakaj: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.


  Pravna podlaga: takšna obdelava je nujna za izvajanje nalog upravljavca TECES.


  Koliko časa: Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

 • Naročanje na e-novice

  Kaj: Pri naročanju na spletne novice TECES poleg vaše IP številke obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave.


  Zakaj: TECES te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete.


  Koliko časa: podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.


  Pravna podlaga: Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na podlagi posameznikove veljavne privolitve. Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da TECES vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih za izbrano področje ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava.


  Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, TECES ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. TECES namreč za prijavo na novice uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki izrecno soglašajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

 • Domneva seznanitve in soglasje za zbiranje podatkov za registrirane uporabnike

  Šteje se, da so vsi registrirani uporabniki spletnih mest pod okriljem TECES seznanjeni z vsebino “Izjave TECES-a o varovanju zasebnosti” in da to izjavo sprejemajo! Več o nivojih dostopa in registriranih uporabnikih v »Nivoji dostopa«.


  Registrirani uporabniki soglašajo, da TECES njihove osebne podatke, posredovane tekom registracijskega postopka za pridobitev statusa registriranega uporabnika spletnih strani, hrani v svoji zbirki osebnih podatkov uporabnikov, registriranih na spletnih straneh TECES, in jih uporablja izključno za namene in na način, kot izhaja iz “Izjave TECES o varovanju zasebnosti”.

Zahteva za dostop do osebnih podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.

Vse informacije o uporabi, hrambi ali umiku iz naše baze lahko dobite preko našega e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefonske številke +386 2 333 13 50.

Spreminjanje ali popravek podatkov ter preklic privolitve za zbiranje in obdelavo podatkov

Registrirani uporabniki lahko svoje osebne in druge podatke, ki so jih posredovali TECES-u, spremenijo preko rubrike za spremembo nastavitev uporabniških podatkov, ki omogoča tudi spremembo gesla.

Uporabnik, ki želi umakniti svojo privolitev za zbiranje osebnih podatkov in se s tem odjaviti kot registrirani uporabnik, to stori tako, da TECES po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. sporoči svoje uporabniško ime ter navede, da se želi odjaviti kot registrirani uporabnik spletnih strani.

Možnost odjave boste imeli tudi na vsakem našem nadaljnjem poslanem obvestilu. Kršitve upravljanja in obdelav osebnih podatkov na področju Republike Slovenije obravnava informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.

Rok hrambe podatkov

Podatki se hranijo le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega se zbirajo in obdelujejo.

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite