• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

Sprejet delovni program EDF za leto 2022, razpisi že v juniju!

Čas branja: 2 min

Generalni direktorat za obrambno industrijo in vesolje (DG DEFIS) je sprejel drugi delovni program Evropskega obrambnega sklada (EDF) za leto 2022.

Proračun obsega 1 milijardo EUR za krepitev EU obrambnih zmogljivosti in novih orodij za obrambne inovacije. Delovni program EDF za leto 2022 obravnava skupno 33 tem, strukturiranih po osmih razpisih za zbiranje predlogov, ki se bodo odprli v začetku junija.

Teme, povezane z energijo, niso tako obsežno vključene v letošnji razpis za zbiranje predlogov kot v delovnem programu 2021. Vendarle pa so predvideni tudi ne-tematski razpisi za mala in srednja podjetja (MSP), ki so usmerjeni v raziskovalne in razvojne dejavnosti za spodbujanje inovacij kar predstavlja ključni cilj, ki ga zasleduje EDF.

Partnerstvo SiEnE ostaja aktivno kot kontaktna točka tujih partnerjev za nagovarjanje slovenskih partnerjev znanja, podjetij, industrije in drugih podpornih organizacij.

O delovnem programu EDF za leto 2022

Evropski obrambni sklad zagotavlja 1 milijardo evrov za krepitev obrambnih zmogljivosti EU in novih orodij za obrambne inovacije.

Drugi delovni program EDF za leto 2022 bo organiziran okoli 8 razpisov, ki obravnavajo 16 kategorij, sestavljenih iz 33 tem.

Po kratki oceni moramo poudariti, da energetske teme niso tako obsežno vključene v letošnji razpis kot leta 2021.

Kaj je novega?

Delovni program za leto 2022 uvaja vrsto novih orodij za spodbujanje obrambnih inovacij, pod enotnim novim okriljem, imenovanem Shema obrambnih inovacij EU (EUDIS).

Kot je bilo že napovedano v obrambnem svežnju Komisije, bo EUDIS deloval v tesnem sodelovanju z EDA središčem za inovacije.

Tematike in razpisi

Delovni program EDF za leto 2022 naslavlja skupno 33 tem, strukturiranih v osmih razpisih za zbiranje predlogov, ki se bodo odprli v začetku junija. Razpisi bodo pokrivali ustrezne obrambne tehnologije in zmogljivosti v skladu s prednostnimi nalogami zmogljivosti EU, o katerih so se skupno dogovorile države članice in so podrobneje razčlenjene v Strateškem kompasu.

Program predvideva zraven spodaj omenjenih razpisnih področij še ne-tematski razpise za zbiranje predlogov. Ti se osredotočajo na sodelovanje MSP, ki so usmerjena v raziskovalne in razvojne dejavnosti, z namenom spodbujanja inovacij kot ključnega cilja, ki ga zasleduje EDF.

Več o ne-tematski razpisih na spletni strani TECES Kje so sredstva za mala in srednja podjetja na področju zelenih energetskih tehnologij v EDF 2022 razpisu?

DEFIS EDF Categories 2022

Kdo lahko sodeluje?

Upravičeni prijavitelji in partnerji so industrija: velika podjetja, srednje velika podjetja in MSP, raziskovalne in organizacije, univerze, poslovna združenja, vlagatelji, javni sektor / nacionalni organi, mednarodne organizacije.

SiEnE partnerstvo ostaja aktivno kot kontaktna točka tujih partnerjev za nagovarjanje slovenskih organizacij znanja, podjetij, industrije in drugih podpornih organizacij. Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Informativni dnevi Evropskega obrambnega sklada 2022

Med 30. junijem in 1. julijem bo organiziran Informativni dan in dogodek mreženja za potencialne prijavitelje.

  • junij 2022, razlaga razpisov po tematikah in načini udeležbe, ki mu sledi enodnevni dogodek posredništva
  • julija 2022, mreženje in »matchmaking« preko spletne platforme.

Dogodek je hibridne narave in poteka v živo na kraju samem v Bruslju ali na spletu. Udeležba je brezplačna, registracija je obvezna.
Registracija omogoča tudi dostop do spletnega mreženja po koncu dogodka.

Večhttps://edefis.eu/EDFInfoDays2022

Koristne povezave (v angleščini)

  • Factsheet on EDF calls 2022 link.pdf
  • EDF Indicative multiannual perspective link.pdf
  • EDF work programme 2022 part 2 link.pdf
  • !!! Call topics description link.pdf !!!

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite