• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo

Čas branja: 2 min

Dvojna raba tehnologij in produktov, namenjenih tako za civilnoobrambno ali vesoljsko uporabo, postaja izredno pomembna za EU in njene članice. Z namenom krepitve sinergij med civilnimi in obrambnimi instrumenti ter dvojno rabo, bo Evropska platforma za povezovanje grozdov (ECCP) v imenu Evropske komisije (DG GROW), 21. septembra 2022 organiziral spletni dogodek.

Porast interesa dvojne rabe

Dvojna raba tehnologij in produktov, namenjenih tako za civilno, obrambno ali vesoljsko uporabo, postaja izredno pomembna za EU in njene članice. Predstavlja tudi izreden potencial in nove tržne priložnosti za raznovrstna podjetja, ki tradicionalno niso dejavna v obrambnem sektorju.

Zato Evropska komisija razmišlja o izboljšanju sinergij med civilnimi in obrambnimi instrumenti ter spremembah okvira za raziskave in inovacije, ki bi še bolj podprl dvojno rabo produktov.

Spletni dogodek 

V imenu Evropske komisije, Generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja (DG GROW), bo Evropska platforma za povezovanje grozdov (ang. European Cluster Collaboration Platform – ECCP) organiziral spletni dogodek oz. okroglo mizo EU Clusters Talk.

Spletni dogodek EU Clusters Talk “Civil, Defence & Space: Challenges and innovation in dual-use technologies” bo potekal v sredo, 21. septembra 2022, med 08:30 in 09:30 uro.

Na dogodek se je potrebno prijaviti.

Dogodek bo namenjen pogovoru o potencialu izkoriščanja tehnologij dvojne rabe, priložnosti za mala in srednje velika podjetja (MSP) in novoustanovljena podjetja v različnih (civilnih) industrijskih ekosistemih, prihodnji trendih, sinergijah med civilno, obrambno in vesoljsko industrijo, podpornih shemah in naložbah ter ozelenitve industrije kot odziv na energetske in okoljske izzive.

Izmenjava izkušenj in dobrih praks

Dvoje izkušnje, dobre prakse in nasvete bodo z nami delili sledeči predavatelji:

  • Paul Anciaux, Evropska komisija, DG DEFIS,
  • Michalis Ketselidis, Evropska komisija, Coordination of Foreign, Security & Defence Policy Implementation,
  • Matej Gajzer, TECES | SiEnE,
  • Uwe Meinberg, Evropsko sodelovanje z droni, CURPAS,
  • Stéphanie Renaud, Pole OPTITEC.

TECES je eden izmed najizkušenejših slovenskih inovacijskih grozdov z več kot 21 letnimi izkušnjami usmerjenja in koordiniranja strateških civilnih razvojnih projektov ter partnerstev. Predstavlja odličen primer identificiranja novih razvojnih in poslovnih priložnosti s produkti in kompetencami v podporo zelenemu prehodu in reševanju energetskih in okoljskih izzivov na obrambnem področju (partnerstvo SiEnE).

Več o dogodku na spletni strani ECCP, kjer lahko izvedete tudi prijavo.

Dodatne informacije

Za več informacij o možnostih vašega sodelovanja v aktivnostih SiEnE in vključevanja v mednarodne aktivnosti, projekte ali dobavne verige, nas kontaktirajte.

dr. Kim MEZGA .:.  +386 2 333 13 54 .:.   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite