• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

HibroM na ogledu nove proizvodne linije

Čas branja: 3 min

Veseli nas, da smo si člani konzorcija RRI projekta HibroM imeli priložnost ogledati novo nastajajočo avtomatizirano linijo Li-ionskih baterij na Prevaljah partnerja TAB d.d. Na dogodkih, ki jih gostijo naši člani, nam je omogočen vpogled v delovne procese ter zmogljivosti aplikativnega razvoja podjetja. Na ogledih se razvijajo diskusije, ki vodijo do novih idej in dodajo neprecenljivo vrednost aktivnim projektom ali vodijo do novih projektnih idej in sodelovanj.

Ogled TAB-ove nove linije Li-ionskih baterij je potekal v sklopu 3. sestanka projektnega sveta RRI HibroM. Na rednih sestankih zasledujemo projektne cilje ter skrbimo za pretok informacij med člani konzorcija. Vsak drugi sestanek gostujemo pri enem izmed članov, kjer si ogledamo proizvodni proces. Na ogledih imamo tudi možnost diskusije s širšo razvojno ekipo gostujočega člana, kjer pridobimo informacije o izvedbenih možnostih projektnih dizajnov. Tako v realnem času nadgrajujemo in detajliramo razvoj v projektih.

Odziv TAB na zeleni prehod

Usmerjenost v zeleni prehod povzroča skokovit porast potrebe po hranilnikih električne energije. Proizvodnja baterij za shranjevanje električne energije bo v prihodnosti ena izmed ključnih za doseganje ciljev evropskega zelenega dogovora. Posledično je proizvodnja baterij v vzponu, hkrati pa vlaganja v čistejše proizvodne procese in v tip baterij z nižjim okoljskim odtisom.

TAB d.d. se intenzivno pripravlja na pričakovano povišano povpraševanje. Skozi obdobje preteklih 18 mesecev je skupaj s partnerji razvijal visoko avtomatizirano linijo za sestavljanje baterijskih modulov. Hkrati so se v razvojnem oddelku Li-ion posvečali tudi razvoju nizkonapetostnih in visokonapetostnih stacionarnih baterijskih sistemov. Za sočasen razvoj linije in izdelka so se odločili zaradi zagotavljanja najoptimalnejšega proizvodnega procesa in tudi samega produkta, ki je tehnično najbolj dovršen, enostaven za sestavo, cenovno konkurenčen in ustrezno certificiran.

Linija bo letno proizvedla do 180.000 baterijskih modulov, kar ustreza skupni zmogljivosti 1 GWh. Baterijski moduli se bodo uporabljali tako za stacionarne baterije namenjene shranjevanju energije kot tudi za trakcijske baterije.

Najnovejša linija zagotavlja vse faze postopka: od priprave celic, zlaganja celic, kompresije celic in naknadnega sestavljanja v module do končnega sestavljanja v baterijske pakete. Ob obisku so nam gostitelji z velikim ponosom pokazali tudi EOL (End Of Life) testiranje ter učinkovito tehnologijo laserja, ki zagotavlja natančno in zanesljivo varjenje delov ohišja modula in medceličnih povezav.

Sinergije za zeleni prehod

Spremljajte nas za vpogled v aktualne teme v okviru projekta HibroM ter na poti spoznajte naše partnerje, njihove kompetence in priložnosti sodelovanja. Prihodnost prinaša vse več finančnih spodbud v podporo zelenim tehnologijam. Veselimo se ustvarjanja novih sinergij in močnih partnerstev za uspešne in kakovostne projekte. Pridružite se nam!

Dodatne informacije

Za več informacij o aktivnostih projekta HibroM in možnosti vključevanja v SiEnE mednarodne aktivnosti, projekte in dobavne verige nas kontaktirajte.

Postanite član TECES in SiEnE in bodite obveščeni o vseh aktualnih aktivnostih: POVEZAVA.

Dr. Marja JERIČ – TECES  .:.   +386 2 333 13 56 .:.   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Utrinki iz ogleda:

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite