• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

Konzorcij projekta MODEL+ na ogledu proizvodnih kapacitet partnerja DANFOSS TRATA

Čas branja: 2 min

Na sedežu podjetja DANFOS TRATA d.o.o. v Ljubljani smo se partnerji projektnega konzorcija MODEL+ in koordinator projekta TECES v sredo, 10. aprila 2024, srečali na rednem mesečnem tehničnem sestanku in sestanku Projektnega sveta.

Predstavniki partnerja DANFOS TRATA so nam predstavili podjetje in proizvodnjo, ki zajema celoten proces od razvoja izdelkov do dostave izdelkov končnim kupcem.

Videli smo, da podjetje veliko pozornosti polaga na digitalizirane in izredno učinkovite proizvodne procese, ki podjetju zagotavljajo visoko stopnjo kvalitete in kratek čas od naročila do dostave.

Umetna inteligenca na področju sistemov ogrevanja in hlajenja

Srečanje partnerjev projekta MODEL+ je gostil partner projekta DANFOSS TRATA d.o.o., ki v projektu koordinira aktivnosti razvoja in implementacije sistema ogrevanja in hlajenja s pametnim pogonom in z umetno inteligenco.

Udeleženci dogodka, predstavnik partnerjev in predstavniki koordinatorja TECES, smo se strinjali, da je projekt MODEL+ eden od ključnih projektov slovenskih partnerjev pri razvoju tehnologij in najnovejših rešitev, ki se strateško umeščajo v nacionalni program Pametne energetsko učinkovite in energijsko neodvisne baze za dvojno rabo.

Znotraj projekta MODEL+ partnerji razvijajo komplementarne rešitve, ki bodo ustvarile lepšo prihodnost za zeleni in digitalni prehod tako na civilnem kot tudi obrambnem področju. Ta ugotovitev je v lepem sozvočju z vizijo DANFOSS TRATA d.o.o., da razvija rešitve, ki svetu omogočajo ustvarjanje lepše prihodnosti. Podjetje DANFOSS TRATA d.o.o. polaga ogromno truda prav v digitalizacijo, avtomatizacijo in učinkovitost proizvodnih procesov, vse s ciljem, da se do leta 2030 doseže oglično neodvisnost vseh podjetij pod okriljem celotne družbe DANFOSS.

Usklajevanje, testiranje in simulacija

Na tehničnem delu srečanju smo partnerji usklajevali tehnične vidike razvoja, testiranja in simulacij funkcionalnosti različnih komponent in prototipov modularnega objekta in konstrukcije, ogrevanja in hlajenja ter umetne inteligence, toplotno energetskega sistema, hranilnika električne energije in centralnega krmiljenja in povezav med posameznimi sistemi.

5 partnerjev in koordinator TECES

V projektu MODEL+ sodeluje pet partnerjev, vrhunskih slovenskih podjetij REM d.o.o. (vodilni partner), DANFOSS TRATA d.o.o.KRONOTERM d.o.o.PIKTRONIK d.o.o. in ROBOTINA d.o.o. Predstavniki partnerjev so proaktivno usmerjeni v iskanje in predlaganje konkretnih rešitev, novosti in izboljšav za kar najboljši končni rezultat: validirano delovanje celovitega sistema modularnega objekta z vsemi integriranimi na novo razvitimi komponentami.

TECES kot koordinator projekta veliko pozornosti posveča rednim usklajevalnim sestankom in skrbi za komunikacijo med partnerji. Na ta način projekt sledi zastavljenim ciljem ter poteka po terminskem načrtu.

Več o projektu MODEL+ si preberite na POVEZAVI.

Dodatne informacije

Spremljajte TECES in SiEnE za vpogled v aktualne teme v okviru projekta MODEL+ ter na poti spoznajte naše partnerje, njihove kompetence in priložnosti sodelovanja.

Prihodnost prinaša vse več finančnih spodbud v podporo zelenim tehnologijam. Veselimo se ustvarjanja novih sinergij in močnih partnerstev za uspešne in kakovostne projekte. Pridružite se nam!

Postanite član TECES in SiEnE in bodite obveščeni o vseh aktualnih aktivnostih: POVEZAVA.

Dr. Marja JERIČ – TECES .:. +386 2 333 13 56 .:. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Galerija fotografij

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite