• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

S projektom CALIPSO TECES uspešno širi delovanje na področju ozelenitve obrambe

Čas branja: 3 min

Med 54 izbranimi projekti Evropskega obrambnega sklada (EDF) za leto 2023, ki podpirajo tehnološko odličnost evropskih obrambnih zmogljivosti na kritičnih področjih, je tudi projekt CALIPSO, v katerega je TECES vključen kot član konzorcija 34 partnerjev iz 14 držav članic EU in Norveške. 

Projekt »CALIPSO - Innovative propulsion solutions for land and naval defence applications« postavlja temelje za učinkovito uvedbo trajnostnih pogonskih sistemov na osnovi alternativnih goriv v kopenskih in pomorskih segmentih obrambnega sektorja. 

Temeljni cilj projekta CALIPSO je zmanjšanje emisij in doseganje ciljev EU na področju trajnosti. Pri doseganju teh ciljev pomembno vlogo predstavljajo izkušnje in kompetence TECES in partnerjev v okviru partnerstva SiEnE na področju ozelenitve obrambe.

Projekt CALIPSO odpira priložnosti za sodelovanje partnerjev SiEnE

Temeljni cilj projekta CALIPSO je zmanjšanje emisij in doseganju ciljev EU na področju trajnosti. Projekt ponuja smernice in načrte za sistematično reševanje tehničnih izzivov in izzivov na drugih področij, kot so usposabljanje, standardizacija, varnost, dobavna veriga in logistika. Pri doseganju teh ciljev pomembno vlogo predstavljajo izkušnje in kompetence, ki jih je TECES pridobil na področju vzpodbujanja inovacij na področju dvojne rabe in ozelenitve obrambe kot koordinator projekta »INDY, energetsko učinkovite samooskrbne premestljive vojaške baze« in v okviru aktivnosti Slovenskega partnerstva za energijo in okolje na obrambnem področju SiEnE. Projekt CALIPSO zato predstavlja veliko priložnost za vse slovenske deležnike, ki delujejo pod okriljem partnerstva SiEnE in njihovo vključevanje v mednarodne obrambne verige vrednosti.

Več podrobnejših informacij o projektu CALIPSO:

Ambicioznim obrambnim projektom v okviru razpisa EDF 2023 namenjenih več kot milijarda evrov  

Skupna vrednost razpisa Evropskega obrambnega sklada za leto 2023, ki se osredotoča na podporo skupnim evropskim raziskovalnim in razvojnim projektom na področju obrambe, je 1,031 milijarde evrov. Izbrani projekti, med katerim je tudi projekt CALIPSO tako podpirajo tehnološko odličnost obrambnih zmogljivosti na številnih področjih, vključno s kibernetsko obrambo, zemeljskim, zračnim in pomorskim bojem, zaščito vesoljskih sredstev ali kemično, biološko, radiološko in jedrsko obrambo.

Več informacij o odobrenih projektih v okviru javnega razpisu EDF 2023:

Dodatne informacije 

TECES .:.  +386 2 333 13 50 .:.   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite