• TECES
 • INDY
 • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov

Čas branja: 2 min

V mesecu januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet članov; FAKULTETA ZA DESIGN, pridružena članica Univerze na Primorskem, MARLES HIŠE d.o.o.; Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerze v Ljubljani, RAZVOJNO TEHNOLOŠKI CENTER d.o.o. in TECOS. Od ustanovitve SiEnE se je v partnerstvo pridružilo že 20 članov.

Z večino novih članov sodelovanje že poteka znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, ki prav tako deluje pod koordinacijo TECES-a.

januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet novih članov. Trenutno SiEnE šteje natančno 20 uradno potrjenih članov, nekaj jih je še v postopku uradne potrditve.

Z nekaterimi člani že aktivno sodelujemo tudi znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES-a. Področja delovanja partnerstva SRIP Pametne stavbe se vsebinsko dopolnjuje tudi s področji delovanja SiEnE ob vključevanju še dodatnih področjih uporabe tehnologij in rešitev.

Novi člani SiEnE se predstavijo

 • Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, Trzin, ustanovitev 2005:
  Je uveljavljena izobraževalna in raziskovalna organizacija iz področja notranjega dizajna in oblikovanja tekstila, mode ter nakita. V izobraževalni modul fakultete sodi tudi upravljanje ali management oblikovanja in vizualne komunikacije. Fakulteta za dizajn je tudi razvojno-raziskovalno usmerjena inštitucija, ki v sodelovanju s podjetji in drugimi gospodarskimi organizacijami inovira obstoječe in hkrati razvija nove produkte z visoko tržno vrednostjo. Uspešna je tudi pri snovanju in izvajanju razvojnih projektov s področja oblikovanja in dizajna. Fakulteta je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.
 • MARLES Hiše d.o.o., Maribor, ustanovitev 1955:
  Je visoko priznano podjetje doma in v tujini na področju razvoja, proizvodnje in montaže prefabriciranih lesenih montažnih objektov, v sklopu katerih spadajo tudi mobilne in modularne enote objektov. Marlesov izdelek je vrhunske kakovosti in oblikovan po najsodobnejših razvojnih smernicah za objekt, ki predstavlja sinonim za varno in zdravo bivalno ter delovno okolje. Na isti način je zasnovan tudi Objekt Dom24h, kateri nosilec projekta je Marles Hiše d.o.o. Podjetje je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.
 • Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, ustanovitev 1919:
  Naravoslovnotehniška fakulteta je priznana članica Univerze v Ljubljani, ki jo gradijo štirje komplementarni oddelki: geologija, geotehnologija, rudarstvo in okolje, odsek za materiale in metalurgijo ter odsek za tekstilstvo. Je mednarodno priznana izobraževalna in raziskovalna ustanova, ki se lahko pohvali s številnimi raziskovalnimi dosežki tudi na področju obrambno-varnostnega sektorja. Fakulteta je že sodelovala pri razvoju lahkih ali težkih oklopnih vozil, delov osebne oborožitve in pri razvoju novih, kompozitnih materialov, itd.
 • Razvojno tehnološki center RTC d.o.o., Maribor, ustanovitev 2000:
  Podjetje se ukvarja z razvojno dejavnostjo na različnih področjih in panogah industrije in kot takšno ima za seboj bogate izkušnje z razvojem strojev in transportnih sredstev v gradbenem, vojaškem in javnem sektorju. Večji del razvojne in proizvodne dejavnosti podjetja je usmerjeno v gradbene in gozdarske stroje, kot tudi vozila na električni pogon. Podjetje razvija tudi produkte, ki izkoriščajo okolju prijazno, zeleno energijo. Podjetje nudi tudi raznovrstne storitve s področja regulacije in standardizacije iz posamezne panoge industrije. Deluje tudi v mednarodnem okolju.
 • TECOS, razvojni center orodjarstva Slovenije, Celje, ustanovitev 1994:
  TECOS združuje člane iz področja orodjarske dejavnosti in industrije in zagovarja njihova stališča ter interese za vsesplošno izboljšanje njihovega položaja v raziskovalnem in gospodarskem prostoru. Kot združenje članov iz vrst orodjarjev podpira nadaljnji razvoj orodjarstva v Sloveniji in širše v obliki stalne podpore na področju nudenja strokovnosti; z vključevanjem članov v razvojne in demo projekte; iskanjem evropskih finančnih sredstev in strateških partnerjev ali partnerstev, kot tudi s prenosom lastnega znanja in inovacij v druga podjetja. TECOS je tudi partnerstev TECES, Energy Cluster in SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.

Dobrodošli novi člani!

Sorodne objave

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite