• TECES
  • INDY
  • SRIP
teces znak bw

Select your language

 

[POZIV-INTERES] Sodelovanje v projektu E+ZERO

Čas branja: 1 min

Poziv TECES je namenjen slovenskim partnerjem z raziskovalno-razvojnimi, tehnološkimi in/ali proizvodnimi zmogljivostmi ter kompetencami, ki bi želela sodelovati v okviru prvega mednarodnega razvojnega Cat B projekta »Energijsko pozitivne in nič emisijske hitro premestljive stavbe (E+ZERO)« (ang. Energy positive and zero emission rapidly deployable buildings (E+ZERO).

Mednarodni projekt koordinirata TECES in Ministrstvo za obrambo RS (MORS). Trenutno je v fazi priprave mednarodnega konzorcija, zato zainteresirane partnerje vabimo, da izkažejo svoj interes sodelovanja z izpolnitvijo vprašalnika in predlogi inovativnih tehnologij/rešitev, ki bi jih želeli vključiti v projekt.

Rok za oddajo interesa sodelovanja in tehnologij je torek, 9. april 2024.

Podrobnosti o pozivu, vprašalniku ter načrtovanem dogodku za predstavitev poziva in razjasnitev vloge slovenskih partnerjev preverite na spletni strani TECES.

Strateški pomen projekta

E+ZERO je pilotni Cat B projekt v okviru aktivnosti Energy and Environment CapTech znotraj Evropske obrambne agencije (EDA), kjer TECES in Ministrstvo za obrambo RS (MORS) pod okriljem Slovenskega partnerstva za energijo in okolje na obrambnem področju (SiEnE) prevzemata mednarodno vodilno koordinacijsko vlogo.

Cilj projekta je razvoj energijsko pozitivnih in nič emisijskih hitro postavljivih in premestljivih stavb za pametne energetsko učinkovite in neodvisne začasne baze za uporabo tako v civilne kot tudi obrambne namene.

Projekt E+ZERO se vsebinsko navezuje na mednarodni projekt »INDY, Energy Independent and Efficient Deployable Military Camps«, na nacionalni strateški program »Razvoja pametnih energetsko učinkovitih in samozadostnih premestljivih baz za civilno in vojaško rabo« (PamPIK 2)« in tudi na fokusna področja delovanja partnerstva SRIP Pametne stavbe in dom.

V vseh je TECES nosilec ali eden izmed ključnih koordinatorjev aktivnosti.

Dodatne informacije

Aleksander MAJERIČ – TECES .:. T: +386 2 333 13 54 .:. E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vzpostavljeno pod okriljem

 

mors logoteces logo bw

Prijavite se na naše novice:

SiEnE – Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju

Shranite nastavitve
Nastavitve piškotkov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo piškotke za delovanje določenih funkcij strani. Sprejmete lahko vse piškotke ali samo tiste, ki jih želite.
Sprejmite vse
Zavrnite vse
Preberite več
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Youtube
Youtube piškotki za predvajanje.
Sprejmite
Zavrnite
Sistemski piškotki spletnega sistema
Sistemski piškotki
Piškotki, ki zagotavljajo delovanje vseh funkcij na strani.
Sprejmite
Zavrnite
Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Google Analytics
Piškoti za analitiko obiska spletnega sistema.
Sprejmite
Zavrnite